Verlaag zo de energiekosten van je bakkerij | Bakkers in bedrijf

2022-05-22 00:50:39 By : Ms. susan Sun

BEDRIJFSINFORMATIE | Op de eerste plaats voor het hoogste energieverbruik staan je ovens. Deze worden op de voet gevolgd door gekoelde opslagruimten en airconditioning units. Als je ontdekt dat energie tot 10 procent van de omzet van een bakkerij kan uitmaken, zie je hoe aantrekkelijk het is om je verbruik te verminderen! Hier zijn dan ook enkele tips om je te helpen je dagelijkse energieverbruik te verminderen, al is energie vergelijken ook van belang! Hiermee kun je namelijk al je energiekosten verlagen, wat je vervolgens nog meer kunt doen met de onderstaande tips. 

Ovens vertegenwoordigen tot maar liefst 65 procent van de energiekosten van een bakkerij. Hier zijn enkele manieren om hun impact op je energierekening te verminderen...

Koude opslag is er in veel verschillende vormen: koelcellen, diepvriezers, gekoelde vitrines... In combinatie met airconditioning kan het tot wel 40 procent van de energiekosten van een bakkerij vertegenwoordigen... Dus, hoe kunnen we het verbruik ervan verminderen? Hier zijn een paar tips:

Het lijkt vaak essentieel, maar het is duur om te installeren en er zijn veel voorzorgsmaatregelen nodig om energieverspilling te voorkomen!

Als bakker draaien je ovens op volle toeren. Ook de rijskast en de koel- vriescellen verbruiken veel energie. In tijden van hoge energieprijzen is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Je komt voor hoge kosten te staan en natuurlijk wil je een prijsverhoging tot ene minimum beperken. Daarom geven we een aantal tips om zoveel mogelijk te kunnen besparen.

Jitze Verloop neemt over een paar jaar de bakkerij van zijn ouders over. Hij riep altijd dat dit nooit zou gebeuren, maar nu denkt de 26-jarige daar anders over. Hij is de vierde generatie die De Bakkers van Verloop voortzet. Een gesprek met vader en zoon over de liefde voor de bakkerij en ondernemerschap.

Alles wordt duurder. Voedsel, energie, benzine. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek steeg inflatie maart 2022 naar 9,7 procent. In februari was dit nog 6,2 procent. Alleen in april 1976 lag de inflatie hoger.

Ontvang wekelijks de gratis digitale nieuwsbrief van Bakkers in bedrijf en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de bakkerijbranche.

Het thema van dit nummer van Bakkers in bedrijf is winkel- en bakkerijinrichting. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees hier de tweede editie van Vakblad IJs Digitaal.

Superaanbieding! 1 jaar slechts € 39,99  ex. btw. 

© 2022 Bakkers in bedrijf. All rights reserved.